måndag 11 februari 2013

Wildboar.

Mitt första vildsvin blev en liten galt på 35-40kg. Kom även 4 grisar till men jag hann aldrig med att urskillja om någon var mindre eller galt förens de fick vittring å drog iväg. Man kan inte chansa å skjuta en gris i dessa tider. Kan vara fullt utvecklade foster i dem om man har otur.

måndag 4 februari 2013

Brunswick Lallare!

Jag kan minst sagt säga att jag är förbannad och grymt besviken på generalagenten för Mercury båtmotorer i sverige Brunswick! Ett gäng riktiga sopor som har mist en kund samt att denna kund (jag) kommer aldrig rekomendera någon att köpa en produkt från dessa skojare! Jag har sett till att lämna in min motor på service hos auktoriserad verkstad vid ett par tillfällen för att kunna få hjälp om det skulle hända något med min Verado motor under garantitiden (uttagen sista mars 2011) och idag har den gått 550 h (80% tomgång). Jag själv jobbar ju som servicetekniker på en stor bilverkstad så jag skulle ju i princip kunna serva motorn själv men valde att lämna in den pga garanti. När nu min motor började läcka olja och jag lämnar in den hos super verkstaden i södra Sverige Marinkompaniet AB Karlshamn trodde jag ju självklart att jag skulle få hjälp av Mercury/Brunswick med reparationskostnaden... Men ack vad fel jag hade... De mycket serviceinriktade medarbetarna på Marinkompaniet försökte få kostnaden betald av Brunswick pga att gummiringen på oljefiltret hade en spricka och ut kom motorolja men de fick tll svar att det inte var garanti... ??? Marinkompaniet stog snyggt för oljefiltret men jag fick betala felsökning å oljan 1800 kr ink moms. Hade vi fått in en kund med detta bekymmer å ens hade ringt/mailat å frågat om det var garanti hade vår generalagent ifrågasatt varför jag ringde! Kunden ska vara nöjd har de märken jag jobbat med i de 14 år jag jobbat i fordonsbranschen alltid kört på under garantifrågor. Vad ska jag med en "Garanti" till om den endå inte gäller? Å varför ska jag lämna iväg motorn hos auktoriserad verkstad för service för massa 1000 lappar när det inget hjälper??? Ren tur att det inte var något större problem för då hade jag dumpat motorn på deras kontor med lyftkran så hade de kunnat ha den som bojsten! Tack för snabb hjälp Ola med personal på Marinkompaniet Karlshamn ni är guld! www.marinkompaniet.com Riktigt förbannad Mercurykund!

söndag 3 februari 2013

Fin morgon.

Finväder idag. En liten lax i båten å en tappad. 3 båtar ute. Skåne hade völ 2-3st å Jackpot hade 2 fisk med 11kg i topp. Vi bröt vid 12 för hemfärd.

lördag 2 februari 2013

Många laxekon.

Sjukt mycket lax på lodet idag men ingen av dem ville hugga i den starka nordanvinden. Höga vågor å snö fick oss att bryta vid 13 tiden å påbörja en 3 h resa till hamnen... Hög sjö som Svullo skulle sagt...

fredag 1 februari 2013

Simrislax.

Fisk nr 1 blev en lax på 5 kg. Vi lallar på en stund till.